Menu

CALL CENTER

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj Napoca

0264 597 453

Luni - Duminică
10:00 - 18:00

Va invitam sa participati la evenimentul educational creditat cu 8 puncte EMC-Webinar organizat de: Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj Napoca, in asociere cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" Cluj Napoca, Societatea Romana de Pneumologie si Fundatia "Aer pentru Toti"

Solidaritatea și responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente
LUPTA NU SE DUCE DOAR ÎN SPITALE!

Astfel, noi, medicii secției COVID lansam un apel de solidaritate cu pacienții aflați in stare gravă: rugam pe cei vindecați sa doneze plasma in cadrul Centrului Regional de Transfuzie Cluj- pentru detalii accesați http://www.crtscluj.ro sau sau https://www.facebook.com/crtscluj

 Bilanțul secției Covid la 5 luni de la prima internare:  pana acum au fost externați din secție 399 pacienti, din care 386 vindecați sau la cerere și 13 decedați. 

   Pe secția de terapie intensiva au fost internați 48 pacienti, din care 10 au decedat. 

Investiții majore în dotări moderne

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" a beneficiat de multiple investiții în echipamentele de dotare, atât pentru laboratoarele de explorări cât și în cabinete și saloane.

Datorăm acest lucru proiectelor realizate de echipa de management pentru obținerea de fonduri europene, dar mai ales partenerilor noștri locali: Primăria municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

STRUCTURA SPITALULUI

pneumologie

În cadrul Spitalului, există 3 secții de pneumologie (I, II și III), cu 140 paturi, din care 10 sunt pentru secția TBC – inițiere tratament.

chirurgie toracică

Este singura secție de profil din Centrul Universitar Cluj și are 30 de paturi, din care 5 în compartimentul ATI, precum și o Unitate de Transfuzie Sanguină..

TBC Săvădisla

Secția Pneumoftiziologie Săvădisla este situată în localitatea cu același nume, la 25 km de Cluj, cu 60 de paturi pentru tratament și recuperare.

LABORATOR
ANALIZE MEDICALE

Hematologie, Biochimie, Micologie, Bacteriologia Non-Tuberculoasa, Citologie, Bacteriologia Tuberculozei, Genetica tuberculozei.

 

LABORATOR
Endoscopie bronșică

Laboratorul este dotat cu aparatura video-endoscopica moderna: un videobronhoscop; un bronhoscop flexibil, un bronhoscop pentru aspiratie cu video inclus si un bronhoscop rigid.

LABORATOR
Explorări funcționale

In cadrul acestui laborator se efectuează: spirometrii simple, probe de bronhodilatare, explorari speciale  (TLCO), ecografii toracice și abdominale, EKG 

LABORATOR
Radiologie și imagistică

In cadrul Laboratorului se efectueaza: Ex. Radiologic torace osos (sau parti) in mai multe planuri/ Ex. Radiologic torace si organe ale toracelui; radiografii pulmonare, osoase, abdominale.

DISPENSAR TBC

Dispensarul funcționează cu 3 cabinete de consultații adulți și un cabinet de pneumoftiziologie pediatrică.

EPIDEMIOLOGIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

AMBULATOR DE SPECIALITATE INTEGRAT
PNEUMOLOGIE ȘI CHIRURGIE TORACICĂ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

EVENIMENTE

ANGAJĂRI

Anunț angajare

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie,,Leon Daniello,, cu sediul în: localitatea Cluj-Napoca, strada B.P.Hașdeu, nr.6, județul Cluj, angajează personal, fără concurs, pe perioadă determinată următoarle posturi contractuale:

Află detalii

Formular de sesizare

Dacă doriți să faceți o sesizare cu privire la un eveniment care vi s-a întâmplat sau la care ați luat parte în unitatea noastră sanitară, vă rugăm să accesați linkul de mai jos și să completați FORMULARUL DE SESIZARE. Vă mulțumim!

Istoricul spitalului

1887-1901
1919
1926 -1968
1942
1949
1949
1952
1973
1992-1993

1887-1901

Se construiesc Clinicile Universitare (str. Clinicilor nr.1-3). In cadrul Clinicii Medicala I, interne (actualul Pavilion II al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello) cu 65 de paturi „amenajat cu terase de cura igienico-dietetice dupa regulile vremii „a functionat Sanatoriul de Tuberculoza.

1919

Clinica Medicala I, incluzand Sanatoriul de Tuberculoza este preluata de Facultatea de Medicina, Profesorul Iuliu Hatieganu fiind decan al facultatii. Sanatoriul de Tuberculoza este condus de dr. Liviu Pop. In aceasta perioada, se specializeaza in patologia bolilor pulmonare, inclusiv tuberculoza dr. Leon Daniello (preparator la Clinica Medicala I Cluj, asistent universitar la Paris).

1926 -1968

Sanatoriul de Tuberculoza devine baza de invatamant sub denumirea de Clinica Ftiziologica, fiind prima catedra de specialitate din tara, incredintata tanarului Dr. Docent Leon Daniello , si in administratia Directiei Clinicilor.

1942

Se infiinteaza prima catedra de ftiziologie din tara condusa de Prof. Leon Daniello.

1949

Pavilionul I intra in patrimoniul Clinicii (prin desfiintarea Ordinului calugaritelor greco-catolice). Din momentul reorganizarii si in prezent in Pavilionul I functioneaza Sectiile Clinice I si II Laboratorul de Analize Medicale, Farmacia si Serviciile Administrative.

1949

Clinica Ftiziologica isi schimba denumirea in Institutul de Ftiziologie Filiala Cluj, director  Profesor  Dr. Leon Daniello

1952

Restructurare cu transformare in Spital Unificat Antituberculos, cu Dispensar TBC pe strada Joliot Curie (Dispensarul TBC a fost mutat ulterior pe str. Motilor in cadrul Policlinicii, iar din 1981 functioneaza in Pavilionul II pe str. B.P.Hasdeu nr. 6)

1973

Spitalul Clinic TBC preia prin absorbtie Sanatoriul TBC Savadisla.

1992-1993

Spitalul Clinic TBC îşi schimbă denumirea în „Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello”.

Instituții Partenere

LOCALIZARE

Spitalul de Pneumologie
Cluj‑Napoca
Cluj-Napoca, str. B.P. Hașdeu nr. 6
contact@pneumocluj.ro
pneumoftiziologie
SĂVĂDISLA
Săvădisla, jud. Cluj tbc@pneumocluj.ro

(+40) 0264 597 453